п’ятниця , 29.03.2024

Прикарпатський композитор отримав звання заслуженого артиста України

Днями прикарпатському композитору Володимиру Куртяку присвоїли звання заслуженого артиста України.

Володимир КуртякВін автор багатьох відомих пісень, зокрема популярної пісні “Мій рідний край“, яку люблять і співають не тільки в Україні, але й за кордоном, повідомляють Вікна.

Свою творчу діяльність Володимир Куртяк розпочав у 1999 році, створивши мистецьку студію “Дзвони Прикарпаття”, яка стала осередком талановитої молоді нашого краю. В особі Володимира Куртяка вдало поєдналися здібності поета, письменника, композитора і співака, в доробку якого понад 100 пісень та творів, серед яких такі популярні, як: “Мій рідний край”, “Чекання любові”, “Мрія”, “Ми здолаємо час”, “Листопад”, “Нерозгадані світи”, “Муза”, “Україна”. На його пісні відзнято 5 відеокліпів.

Володимир став засновником та організатором Всеукраїнського фестивалю-конкурсу “Дзвони Прикарпаття”, який проходив в Богородчанському районі Івано-Франківської області. Він лауреат багатьох Міжнародних, Всеукраїнських конкурсів як співак, поет і композитор.

Володимир Куртяк – переможець Міжнародного радіофестивалю “Прем’єра пісні”, отримав диплом”Кращий композитор року” від національної телерадіокомпанії України, лауреат районної премії імені Михайла Яцківа у номінації “Музика”, переможець Міжнародного телефестивалю “Прем’єра пісні”, на якому отримав відзнаку Президента України.

Учасник благодійних концертів, які відбулися в Івано-Франківській та Львівській областях, для розбудови патріаршого собору Воскресіння Христового греко-католицької церкви м.Києва. Відзначений грамотою Верховного архієпископа Любомира Гузара.

У 2009 році став організатором і учасником обласного благодійного туру “Назустріч дітям”. До 20-ї річниці Незалежності України в Івано-Франківську відбувся святковий концерт патріотичних пісень Володимира Куртяка, в якому взяли участь кращі артисти Прикарпаття. “Діти України” стала переможцем у національному телепроекті “Україна –Я –Україна”.