четвер , 28.03.2024

Прикарпатський адвокат для свого підзахисного приніс у СІЗО наркотики

В Івано-Франківській області за підозрою у збуті наркотичних речовин затримали адвоката.

наркотики марихуанаІвано-Франківською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом передачі наркотичних засобів та психотропних речовин адвокатом своєму підзахисному, який перебував під вартою в установі виконання покарань.

Встановлено, що адвокат під час чергової зустрічі зі своїм підзахисним у СІЗО передав особливо небезпечний наркотичний засіб марихуану, таблетки субітексу, що містять наркотичний засіб (бупренорфін), та психотропну речовину амфетамін.

Вказану особу затримано на місці вчинення злочину в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання щодо оголошення йому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 («Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів») Кримінального кодексу України, та обрання міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

За вчинене зловмиснику загрожує до 10 років позбавлення волі із конфіскацією майна, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.