п’ятниця , 19.04.2024

Майже 100 франківчан прийшли на кастинг, аби спробувати свої сили у кіно

У вівторок, 21 листопада, в Івано-Франківськ завітала відома кастинг-директорка Алла Самойленко.

кастинг кіноУ драмтеатрі вона організувала кастинг, під час якого впродовж дня шукала різні типажі для зйомок у кількох фільмах, пише “Галка”.

21 листопада до 18 години тривав загальний кастинг, 22 листопада – проби з текстом з 11.00 до 15.00 для тих, хто підходить на конкретні ролі, а послухати пізнавальну лекцію можна буде сьогодні з 17.00.

Матеріали із таких заходів у неї зберігаються. Під час роботи над новим фільмом актор, чий типаж підходить, може отримати роль.

Ім’я Алли Самойленко вже відоме серед акторів. Про це свідчить велика кількість учасників кастингу, а їх прийшло близько сотні. Вони знають, що шанс потрапити у кіно є, адже так ролі отримав, наприклад, франківський актор Роман Луцький.

“Мені подобаються франківські актори. Не знаю, що роблять з ними їхні керівники, але результат подобається”, – зазначила вона.

Актор франківського театру Андрій Батир вирішив скористатися шансом зніматися у фільмі. Зараз збираються знімати близько 10 нових фільмів, конкуренція велика, але все ж варто спробувати свої сили.

“Більше орієнтують на серйозні проекти, у мене не комедійний типаж. Хоча хочу себе спробувати у різних жанрах”, – поділився хлопець.

Кастинг-директорка вже відвідала чимало міст, та й в Івано-Франківську вже не вперше. Жінка знає, що талант можна знайти всюди. Учасниками заходу можуть бути діти та дорослі.

“Актор має бути собою, важлива кіношна зовнішність. Для мене чим цікавіша людина, тим і цікавішим він стане актором.  Працювати треба щиро, з віддачею”, – додала вона.