четвер , 18.04.2024

У Франківську поліція попередила іноземних студентів не провокувати “місцевих”

Працівники прикарпатської поліції 10 листопада зустрілися зі студентами-іноземцями, які навчаються в Івано-Франківському національному медичному університеті.

Про це у мережі Facebook повідомила керівниця сектору молодіжної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в Івано-Франківській області Алла Бойчук.

Правоохоронці, звертаючись до студентів факультету підготовки іноземних громадян, зазначили, що піклуються про їх безпеку та звернулися з проханням і їм самим не вчиняти протизаконних дій і не провокувати зловмисників на скоєння злочинів щодо них.

Зокрема, начальник відділу УПД ГУНП в Івано-Франківській області Ігор Влашин та заступник начальника відділу превенції Івано-Франківського відділу поліції Андрій Ілійчук наголосили, що іноземні студенти, перебуваючи на території України, мають дотримуватися вимог українського законодавства. Поліцейські перелічили види правопорушень, найбільш характерні для студентського середовища загалом та іноземців у тому числі і навели приклади їх вчинення на Прикарпатті.
На зустрічі також йшлося про умови перебування студентів-іноземців в нашій державі під час їх навчання у вузі та покарання за порушення норм закону.

Перша проректорка університету Ганна Ерстенюк подякувала правоохоронцям за змістовну зустріч та зазначила, що керівництво навчального закладу дбає про те, щоб зробити життя своїх студентів максимально комфортним та безпечним, а вже від самих молодих людей залежить, як вони скористаються створеними умовами.