четвер , 28.03.2024

У Надвірній халепа – у закладах освіти досі не розпочали опалювальний сезон

Неприємна ситуація склалася у Надвірній. Там досі в освітніх закладах міста не розпочали опалювальний сезон.

Днями голова районної ради Іван Гурмак провів нараду щодо відсутності теплопостачання в навчальні заклади міста Надвірна.

Учасники наради жваво обговорили дану проблему, повідомляє Надвірнянська районна рада. 

«На сьогодні маємо вкрай неприпустиму ситуацію з відсутністю теплопостачання в бюджетні установи міста, де навчаються діти і тепло є найпершою необхідністю. Перш за все слід враховувати інтереси дітей і в жодному разі не ризикувати їхнім здоров’ям. Минулого року, опинившись в схожій ситуації, вже варто було вишукати шляхи альтернативного опалення цих навчальних закладів бо, як бачимо, повну недовіру підприємець своїми діями заслужив однозначно.» – зазначив очільник району.

В підсумку Іван Гурмак дав доручення районній державні адміністрації підготувати пропозиції щодо теплопостачання Надвірнянської ЗОШ№1, Надвірнянської ЗОШ№2 та Надвірнянського центру дитячої творчості та національно-патріотичного виховання молоді у 2018-2019 роках.

Варто зазначити, що 2010 р. Надвірнянська міська рада уклала договір оренди цілісного майнового комплексу опалювальної котельні, що у центрі міста, з ТзОВ «Струмок» в особі його директора Василя Янцюка. Поряд з котельнею на той час уже працювали пральня та хімчистка, що належать цьому підприємству. «Струмок» взяв на себе зобов’язання опалювати бюджетні установи, паралельно цілорічно маючи змогу виробляти теплоносій для власного бізнесу до 30 квітня 2018 року.

Однак тепер, за словами уповноваженого представника ТзОВ «Струмок» необхідно провести реконструкцію цих же тепломереж, а це ще 15-20 днів подальшої відсутності теплопостачання в бюджетні установи.