п’ятниця , 29.03.2024

Подробиці гучного затримання колишнього грузинського посадовця на Прикарпатті

Як повідомлялося вранці, 1 листопада, в Галицькому районі працівники столичного СБУ затримали екс-голову військової поліції Міноборони Грузії Мегіса Кардаву. 

Чоловік проживав у с. Задністрянське Галицького району з місцевою жителькою, ‒ повідомляє “Курс”.

Відомо, що Мегіс Кардава є екс-головою військової поліції Міноборони Грузії. Наразі перебуває в розшуку Інтерполу.

Місцеве управління СБУ затримання не коментує, на офіційному сайті відомства з’явилася наступна інформація:

Служба безпеки України під час реалізації заходів з викриття та блокування каналів незаконного потрапляння на територію нашої держави представників міжнародних терористичних і екстремістських організацій затримала громадянина Грузії. Він з 2012 року перебуває у розшуку за вчинення злочинів насильницького спрямування, передбачених статтями 24, 138 та 144 Кримінального кодексу Грузії.

Так за даними Інтерполу у період з 2002 року затриманий, перебуваючи на керівних посадах в МВС Грузії у складі організованої злочинної групи співробітників Міністерства, застосовував катування, фізичне та сексуальне знущання над особами затриманими та засудженими за скоєння злочинів.

У затриманого вилучено два підробленні паспорти громадянина України, по одному ‒ громадянина Латвії та Беліза, оформлені на різні прізвища, але з його фотографією, а також фальшиве посвідчення моряка, якими він користувався для перетину державного кордону України та інших держав.

Згідно з постановою Галицького районного суду Івано-Франківської області громадянину Грузії обрано запобіжний захід у вигляді арешту терміном 40 діб та розпочато процедуру його екстрадиції на батьківщину

Як розповіли у селищній раді Задністрянського, грузин проживав з місцевою 52-річною жителькою. Жінка веде підприємницьку діяльність пов’язану з фермерством. Є вдовою.

Коли грузин з’явився в селищі точно пригадати не можуть, кажуть, що він не був публічним і місцеві бачили його в магазині та кілька разів на вулиці. Де саме пара познайомилася також не знають.

Раніше на сайті  “Інсайдер” з посиланням на власні джерела з’явилася інформація про те, що начебто Кардава був близьким соратником Саакашвілі. Однак згодом на своїй сторінці у фейсбук політик офіційно спростував ці звинувачення.