п’ятниця , 29.03.2024

Пам’ять Дмитра Вітовського вшанували на малій батьківщині

Вчора, 8 листопада, у селі Медуха Галицького району відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення 130-ї річниці від дня народження Державного секретаря уряду ЗУНР, першого міністра Збройних сил ЗУНР Дмитра Вітовського.

Як повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА, віддати шану славному прикарпатцю приїхали голови обласної та районної державних адміністрацій Олег Гончарук та Микола Попович, делегація з Львівської області, учасники бойових дій, ветерани УПА, учнівська молодь, а також вихованці Львівського військового ліцею імені Героїв Крут і Прикарпатського військово-спортивного ліцею з м. Надвірна та сотні жителів села.

Вітаючи присутніх, Олег Гончарук розповів про те, як у ніч на 1 листопада 1918 року українські стрілецькі частини під командуванням Дмитра Вітовського без жодного пострілу взяли під контроль найважливіші установи Львова.

«Маю за честь сьогодні спільно із вами вшанувати пам’ять і подвиг цього славного галичанина, уродженця села Медуха, – зазначив очільник області. – Переконаний, що вклад  Дмитра Вітовського у відновлення української державності переоцінити неможливо, а його героїзм і звитяга є хорошим прикладом для сучасних героїв, які боронять нашу землю від агресора».