п’ятниця , 29.03.2024

На Франківщині сільський голова, депутат сільради та директор підприємства “роздерибанили” 200 тис. грн

За принципової позиції прокуратури сільський голова, депутат сільської ради та директор комунального підприємства одного з сіл області відповідатимуть перед законом.

Прокуратурою Івано-Франківської області здійснювалося процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ознаками злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), ч. 2 ст. 366 («Службове підроблення»), ч. 4 ст. 358 («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів») Кримінального кодексу України.

Мова йде про те, що впродовж 2015-2016 років сільський голова, депутат сільської ради та директор Комунального підприємства одного з сіл області під приводом будівництва спортивних майданчиків, шляхом внесення недостовірних відомостей в акти виконаних робіт, зловживаючи своїм службовим становищем, заволоділи державними коштами в сумі більше 200 тис. грн.

Наразі досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано до суду.

За вчинення злочину вказаним особам загрожує від 5 до 8 років позбавлення волі, з позбавленням права займати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років, пише прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.