четвер , 28.03.2024

В Івано-Франківську внаслідок обвалу новобудови один робітник загинув, іще 4 – отримали травми

В управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА розповіли деталі трагедії, яка трапилася у середу, 22 листопада, в обласному центрі на вулиці Шевченка.

За даними управління, близько 20.00 на вулиці Шевченка трапився обвал стіни Християнської школи.

Під час проведення будівельних робіт (заливка бетонного розчину) відбулось руйнування бетонного перекриття другого поверху новобудови та під обвалом опинилися робочі. Спочатку їх кількість була невідома, потім вдалося встановити, що під завалами перебувають 5 чоловік.

Будівля, де трапилася трагедія, двохповерхова, цегляна (перекриття залізобетонне монолітне) розміром в плані 18х24м. Обрушення відбулось на площі 216 м.кв. Замовник будівництва Івано-Франківське архіепархіальне управління УГКЦ. Будувався адмінбудинок з даховою котельнею та спортивним залом. Будівельна організація ТзОВ «МОНОКАРБУД» м. Івано-Франківськ.

Прибувши на місце події рятувальники ДСНС, за допомогою механізованого та гідравлічного інструменту і обладнання, розпочали роботи щодо звільнення потерпілих з під завалів.

В період часу з 20.26 до 21.57 працівниками оперативно-рятувальної служби виявлено та врятовано з під завалів чотирьох потерпілих в задовільному стані, було надано першу долікарську допомогу та передано працівникам швидкої медичної допомоги. В подальшому каретами швидкої потерпілих в середньому та важкому стані доставлено в лікувальні заклади Івано-Франківська з подальшою госпіталізацією.

О 23.11 під час розбирання завалів будівельних конструкцій виявлено тіло однієї особи, без ознак життя, повідомляють в управлінні з питань цивільного захисту Івано-Франківської ОДА.

На місці події для проведення пошуково-рятувальних робіт було залучено 17 одиниць техніки та 75 чоловік, серед яких 41 – рятувальники ДСНС.

Причини та обставини обвалу встановлюються, на місці працює слідчо-оперативна група та працівники прокуратури.

Читайте також:
У Франківську впала стіна новобудови. Під завалами опинилися троє людей (ФОТО)