субота , 20.04.2024

230 поліцейських будуть стежити за порядком під час виборів на Прикарпатті

Публічний порядок під час виборів в об’єднаних територіальних громадах на Івано-Франківщині охоронятимуть поліцейські, військовослужбовці Нацгвардії України, працівники УДСНС в області та представники від громадськості.

Зокрема, вибори відбудуться 29 жовтня у Богородчанському, Рожнятівському, Косівському, Снятинському, Надвірнянському та Тисменицькому районах.

За дотриманням публічного порядку поблизу виборчих дільниць стежитимуть 230 працівників поліції, повідомляють у секторі комунікації ГУ НП
в Івано-Франківській області.

Також на цих територіях буде посилено слідчо-оперативні групи, діятимуть групи реагування, піші патрулі маршрути яких наближені до територіальних виборчих дільниць.

Працівники поліції охоронятимуть бюлетені у перелічених об’єднаних територіальних громадах до моменту їх здачі в окружну комісію.

У разі виявлення спостерігачами порушень, поліція буде їх документувати та вживати заходів впливу, зважаючи на характер правопорушення чи це адміністративне чи кримінальне правопорушення

Тож, правоохоронці закликають виборців та членів виборчих комісій дотримуватися законності та правопорядку в ході виборчого процесу, а у разі виявлення порушень звертатися з повідомленнями до поліції.