четвер , 25.04.2024

Франківчани масово скаржаться на холоднечу у будинках, школах та дитячих садках

Два тижні тому в Івано-Франківську офіційно розпочали опалювальний сезон. Того ж дня ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» запустили котельні, а от СТЕК – ні. Все через відсутність лімітів на газ.

18 жовтня ТОВ «Станіславська теплоенергетична компанія» таки отримала ліміти (номінації) на газ на жовтень. Щоправда, майже в 200 раз менше, ніж потрібно підприємству для роботи – лише 10 тис. куб. м. Тоді газовики наголошували, що отриманих лімітів вистачить лише на півдоби.

А вже на початку цього тижня на сайті СТЕКу з’явилось повідомлення про початок опалювального сезону. Щоправда у домівках, школах та садках, які обслуговуються у СТЕК так і не потепліло. На оперативній нараді у міського голови представник компанії розвівши руки запевнив присутніх «У нас котельні працюють, я не можу сказати чому холодно».

Декілька годин по тому газовики повідомили, що перекрили газ тепловикам, оскільки за добу роботи підприємство спожило вдвічі більше виділеного газу.

У прес-службі СТЕКу “Галці підтвердили, що їхня котельня не працює. Наразі проводяться наради щодо продовження опалювального сезону. Їхній результат обіцяють повідомити пізніше.

Водночас у мережі франківці масово скаржаться на холоднечу у будинках, освітніх і культурних закладах, які мають отримувати тепло від СТЕК.

«Набридло кожного року одне те саме, дайте можливість встановлення індивідуального опалення!», – наголошує Світлана Цахнів.

«В мене з чотирьох дітей троє вже хворі, серед них і трьохмісячний син, бо вдома – холод, в школі – холод»,- обурюється Євгенія Біла.

«У СТЕКУ на питання: коли буде тепло, відповіли: вже вчора було, 4 години і припинили постачання. Порадили одягатись тепліше. Гідна відповідь!!», – розповідає Khrystyna Hensitska.

«Я не знаю, як зробити санкціоновано і законно щось типу мітингу, але +2 людини можу зі свого боку гарантувати», – пише Olesya Laktionova.

«Ок, ми тут переливаємо з пустого в порожнє про той горе-СТЕК, а діти і люди далі мерзнуть, хтозна, коли все налагодиться. Треба якось діяти, хто може підказати з чого почати, допомогти, ну так сидіти і нічого не робити, тільки на словах, теж не вихід, тепліше не стає… Я то можу й надалі свою дитину тримати вдома в теплі, а хто на роботу і дитину немає з ким залишити, вам все підходить? Чи холод у ваших домівках теж норма? Будете чекати «з моря погоди»?», – цікавиться Roksolana Frost.

Франківці також пропонують збирати підписи про відмову від послуг СТЕКу та домагатися автономного опалення. Вони зазначають, що на рівні садочка, це має вирішувати завідувач і департамент освіти.

Водночас Оксана Олексюк цікавиться у чиновників, що потрібно для того, щоб від’єднатися від СТЕКу і перейти на обслуговування «Теплокомуненерго».

Окрім того, на сайті електронних звернень франківці створили петицію до влади міста з вимогою дозволити встановлювати автономне опалення.

Джерело: “Бліц-Інфо”