четвер , 25.04.2024

У Франківську 8 учасникам АТО вручили ключі від квартир

12 жовтня в Івано-Франківську бійцям АТО вкотре вручили одно- та двокімнатні квартири.

квартири АТО ФранківськУ четвер вручили 8 квартир, однак прийшли близько 100 атовців – 7 бійців не знали, що отримають житлову площу.

“Я хвилююсь, як ніколи”, – зазначив перед врученням керівник міської Асоціації учасників АТО Василь Андріїв.

Першим однокімнатну квартиру отримав “молодий, енергійний, ініціативний боєць, який пішов на демобілізацію і продовжує боротьбу за Україну” Володимир Яківців, інформує Галка.

Власником однокімнатної квартири став і Назар Кваснюк, який отримав вибухову травму в районі Луганського аеропорту, а проживає разом із мамою та молодшим братом у кімнаті гуртожитку, площею 12 квадратних метрів.

Третю однокімнатну кватиру у свій день народження отримав майданівець, доброволець батальйону “Донбас”, який пережив Іловайський котел, був у полоні, депутат міськради Андріан Волгін.

Далі вручали двокімнатні квартири. Їх отримали Олександр Агафонов, Андрій Ткачук, Василь Хивчук, Роман Винник – бійці, які знімають квартири з дружинами і дітьми.

“Роман Винник – людина, яка отримала мінно-вибухову травму, разом із дружиною та дітьми живе в орендованій квартирі. Людина, яка своєю наполегливою працею показує, що треба рухатися, не зупинятися”, – зазначив про одного з бійців Андріїв.

Найголовнішим моментом стало вручення двокімнатної квартири Народному Герою України Дмитрові Коцюбайлові – “Да Вінчі”.

“Мені дуже приємно за квартиру. Робиться дійсно велика робота у Франківську, що хлопцям, які потребують допомоги – допомагають”, – сказав Да Вінчі.

Під час вручення квартир у рамках проекту “Житло воїнам АТО”, яка діє з липня 2016, атовці не стримували емоцій.

Також учасників АТО привітали з Днем захисника України, Днем українського козацтва та святом Покрови Пресвятої Богородиці. Для бійців пісень про Україну співали місцеві виконавці.

Після офіційної частини Василь Андріїв закликав не ставитися категорично до учасників АТО.

“Кажуть люди, що вони нас не гнали на Схід, що ми воювали за політику, і хай політики нам допомагають. Це образливо слухати всім, ми повинні відчувати підтримку народу, тих, за кого йшли. І просимо з розумінням ставитися до процесів, які роблять учасники війни. Важко ці слова говорити, адже усі воювали і воюють за правову державу”, – сказав атовець.