п’ятниця , 19.04.2024

У Карпатах голодний ведмідь наводить жаху на селян – хижак уже загриз 7 корів (ВІДЕО)

Неподалік високогірного села Перкалаба величезний бурий ведмідь повадився харчуватися місцевими коровами.

ведмідь Карпати300-кілограмовий хижак з Верховинського національного природного парку, де розташоване село, викрадає корів та вбиває їх. А поласувати яловичиною приходить уночі, йдеться у сюжеті ТСН.

Наразі припускають, що на рахунку лісового “серійного убивці” 7 жертв.

Однак лісники активно заступаються за ведмедя і пояснюють, що місцеві мешканці самі винні у напасті, адже влітку знищили основну кормову базу цих хижаків – лісові ягоди: брусниці та чорниці (афини). Для багатьох горян це – єдиний спосіб заробітку: кілограм чорниці на базарі коштував 80 грн.

Незабаром ведмідь має залягати в зимову сплячку, а достатньо жиру для цього він так і не нагуляв.

Аби пом’якшити гнів селян на хижака, адже втрата корови для них – це втрата безпосередньої годувальниці, працівники парку у рамках проекту “Збереження карпатських пралісів”, дарують їм нових корів.

Заступник керівника проекту Олександр Киселюк переконаний, що державі потрібно продумати механізм компенсації, у зв’язку з тим, що існує природоохоронна територія.

2 коментарів

  1. Василь Пушко

    І сміх і гріх…невже немає чоловічої статі там серед мешканців,котрі можуть тримати зброю в руках,та почергувати,пристрелити того злючого ведмедя і не булоб тієї теми страху іншим.

  2. там заповідник. не можна стріляти. тим більше, що зараз вже не так й багато залишилося цих ведмедів.