п’ятниця , 19.04.2024

Після ремонту доріжок та алей франківські чиновники заробили собі на кримінальну справу

Слідчий відділ Івано-Франківського ВП ГУ НП в Івано-Франківській області відкрив кримінальне провадження за фактом розкрадання бюджетних коштів, виділених на ремонти і облаштування доріжок і алей.

бруківкаУ розкраданні коштів підозрюють службових осіб департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою, а також посадовців управління капітального будівництва Івано-Франківської міської ради, які “вступили в злочинну змову з керівниками підрядних організацій”.

Йдеться про кошти, виділені на бруківку на три об’єкти. Зокрема: на капітальний ремонт пішохідної доріжки від церкви Юди Тадея до дитячого скверу по вулиці Стуса; реконструкцію алеї в парку Т. Шевченка від центральної алеї до стадіону “Рух” та вибірковий капітальний ремонт вул. Грушевського (від вулиці Вагилевича до вулиці Гаркуші).

Роботи на всіх об’єктах виконувалися минулого року. Наразі Івано-Франківський міський суд надав слідчим дозвіл на вилучення документів, пов’язаних з виконанням цих робіт: договорів підряду, кошторисів та актів виконаних робіт.

Як йдеться на порталі E-data, капітальний ремонт пішохідної доріжки від церкви Юди Тадея до дитячого скверу по вулиці Стуса виконувало ТзОВ “Сервiсбудекспрес”. За даними аналітичної системи YouControl, ця фірма належить Володимиру Яцишину, який був депутатом Тисменицької районної ради від ВО “Свобода”.

Це ж підприємство виконувало реконструкцію алеї в парку.

Підрядником вибіркового капітального ремонту по вулиці Грушевського було ТзОВ “Iвано-Франкiвськавтодор”, директором якої є Андрій Шуневич. Фірма, наближена до керівництва міської партії “Свобода”, роками отримує підряди на ремонт доріг в Івано-Франківську.

Джерело: “Курс”