п’ятниця , 29.03.2024

Підприємства Прикарпаття за 8 місяців поточного року реалізували промислової продукції на 27 млрд грн.

Підприємствами Івано-Франківської області у січні – серпні цього року реалізовано промислової продукції (товарів, послуг) на 27,1 млрд грн, у тому числі за межі країни – на 4 млрд грн (у січні – серпні 2016 р. – на 21,1 млрд грн та 4 млрд грн відповідно).

За інформацією головного управління статистики в області, у загальному обсязі реалізації 46,3% становила продукція переробної промисловості, 45,4% – підприємств з постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря, 7,5% – добувної промисловості і розроблення кар’єрів, 0,8% – водопостачання, каналізації, поводження з відходами.

Понад 54% обсягу продукції переробної промисловості реалізовано підприємствами з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Питома вага області у загальнодержавному обсязі реалізованої промислової продукції склала 2%, що відповідає 13 місцю серед регіонів України, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Внесок підприємств області з виготовлення виробів з деревини, виробництва паперу та поліграфічної діяльності у загальнодержавний обсяг реалізованої промислової продукції даного виду діяльності склав 7,5%, виробництва гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції та хімічних речовин і хімічної продукції – по 5,1%, постачання електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря – 4,6%, добування сирої нафти та природного газу – 2,8%, текстильного виробництва, виробництва одягу, шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів – 2,2%.

В обсязі реалізованої продукції за основними промисловими групами 53,5% займала енергія, 34,5% – товари проміжного споживання, 9,1% – споживчі товари короткострокового та тривалого використання, 2,9% – інвестиційні товари.