четвер , 25.04.2024

“Прикарпаття” сьогодні приймає “Десну” в 1/8 фіналу Кубка України

Сьогодні на стадіоні “Рух” відбудеться один із найважливіших поєдинків франківської команди в поточному сезоні.

Обігравши львівські “Карпати”, прикарпатці вже стрибнули вище голови, але можна ж повторити зроблене і знову створити сенсацію.

Прикарпаття (Івано-Франківськ) – Десна (Чернігів)
25 жовтня, 18:00
Івано-Франківськ, стадіон “Рух”
Кубок України, 1/8 фіналу

Беззаперечним фаворитом анонсованого протистояння звичайно є чернігівська команда. “Десна” – один із лідерів поточного сезону у першій українській лізі. Підопічні Олександра Рябоконя лише через корупційність та нечесність футбольних функціонерів нашої держави не підвищилася в класі за підсумками попереднього сезону. Безпрограшна серія чернігівського колективу в чемпіонаті вже налічує 9 матчів. При цьому в останніх трьох поєдинках “Десна” взагалі не пропускала.

Суперник “Прикарпаття” у 1/8 фіналу на сьогоднішній день видається сильнішим за ті “Карпати”, з якими грали франківці. Кращим бомбардиром команди є Денис Фаворов, на рахунку якого 9 забитих м’ячів. Він та Олександр Волков, який відзначився у воротах суперників сім разів, разом забили майже половину всіх голів команди. “Десна” дуже мало пропускає. 9 голів у 18 матчах – найкращий показник першої української ліги.

“Прикарпаття”, яке йде на другому місці в турнірній таблиці групи А другої ліги, в останніх матчах дещо збавило хід. У двох виїзних поєдинках проти тернопільскої “Ниви” та житомирського “Полісся” підопічні Володимира Ковалюка здобули лише одне очко. Так, між цими матчами “Прикарпаття” вдома здолало чернівецьку “Буковину”. Але перед кубковим протистоянням не вселяє оптимізм саме гра команди в захисті. Дуже багато пропускаємо. Можна говорити про суддівство.Та воно таке, яке воно є. Але за три поєдинки пропущено аж 7 голів. Це надто багато для команди, яка планує підвищуватися в класі. А в першій лізі доведеться кожного тижня грати з суперниками, які не особливо поступатимуться “Десні”. Будемо вірити в те, що це тимчасовий спад і команда вже скоро знову радуватиме грою.

Однак, “Прикарпаття” грає вдома, трибуни стадіону “Рух” будуть знову заповнені. Вболівальники команди просто зобов’язані прийти у будь-яку погоду. Команда своїми виступами, зокрема і перемогою над “Карпатами” заслужила на те, щоб її підтримувати. Так що беремо завтра дощовики, відпрошуємося з роботи (в кого робочий день закінчується пізніше 17-30) та йдемо на стадіон. Лише підтримка 12-го гравця може нівелювати різницю в класі та знову створити диво.

Джерело: Трайтурак Роман, sport.if.ua