п’ятниця , 29.03.2024

В Івано-Франківську стартував «Тиждень українського патріотичного кіно»

Вчора, 9 жовтня, в кінотеатрі «Люм’єр» відбулася прес-конференція з організаторами «Тижня українського патріотичного кіно», приуроченому 75-ій річниці УПА та Дню Захисника України.

Тиждень кіно проводитимуть з ініціативи Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради. Головними організаторами є управління культури, національностей та релігій ОДА, навчально-методичний центр культури і туризму Прикарпаття та кінотеатр «Люм’єр».

У період з 9 по 13 жовтня студенти матимуть можливість безкоштовно переглянути фільми «Залізна сотня» та «Нескорений» режисера Олеся Янчука, а також – «Жива» Тараса Химича. Зокрема, молодь зможе наживо поспілкуватися з виконавцями головних ролей народним артистом України Ростиславом Держипільським та заслуженою артисткою України Ольгою Комановською.

Як зазначив начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак, організація таких заходів є надзвичайно важливою задля всебічного патріотичного виховання сучасної української молоді та підтримка українського національного кінематографу. Посадовець висловив сподівання, що такий проект стане традицією та вже наступного року студенти вкотре зможуть побувати на аналогічних показах, повідомляє відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації