середа , 24.04.2024

Франківський патрульний виграв апеляцію і тепер може повернутися на роботу

Апеляційний суд Івано-Франківської області поновив на посаді патрульного Леоніда Гончарука, якого відсторонили від виконання службових обов’язків на два місяці за нібито перевищення службових повноважень при затриманні екс-полковника міліції.

Про це повідомив Департамент комунікації МВС України.

Правоохоронець оскаржив рішення першої інстанції про його тимчасове відсторонення роботи.

Раніше Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляв, що рішення суду про усунення франківського патрульного з посади є необґрунтованим.

Зазначимо, поліцейські під час патрулювання зупинили водія за керування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння. Ним виявився колишній полковник міліції, брат якого –працівник прокуратури. Суд визнав провину звинуваченого за статтями 130 та 185 – керування у нетверезому стані та непокору поліції. Але останній поскаржився, що патрульні зламали йому мізинець при затриманні, пише “Українське право”.

«Якщо патрульний поліцейський, гвардієць або прикордонник застосовує силу і припиняє злочин, кожен винний повинен бути покараний. Не важливо, чи це впливовий колишній міліціонер, прокурор або суддя», – зазначив Арсен Аваков.

Читайте також:
Скандал в Івано-Франківську – суд відсторонив від роботи патрульного поліцейського