четвер , 28.03.2024

У Франківську суд виправдав хірурга, який попався п’яним за кермом

Хірург був за містом, а його викликали до хворої пацієнтки. Іншим транспортом не мав можливості скористатися, – йдеться у постанові Апеляційного суду.

Отже, хірург першої міської клінічної лікарні «Ч» 8 червня о 1 год 15 хв керував транспортним засобом «ЗАЗ 1103 Славута» у стані алкогольно сп’яніння.

Він порушив Правила дорожнього руху, чим вчинив адміністративне правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП, пише “Галицький кореспондент”.

29 серпня 2017 року він був притягнутий до адміністративної відповідальності. У постанові Івано-Франківського міського суду йдеться про те, що на нього накладають штраф у розмірі 10200 грн з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 1 рік.

Проте лікар подав апеляційну скаргу, вважаючи постанову суду необґрунтованою та незаконною. Він зіслався на те, що розгляд справи відбувся у його відсутності, при чому всі заяви про відкладення справи були зумовлені поважними причинами.

Тиждень тому, 20 жовтня, суддя Володимир Гандзюк скасував ухвалу Івано-Франківського міського суду від 29 серпня 2017 року відносно лікаря. У постанові йдеться, що «після проведення ним особливо складної операції» хірург вжив алкоголь. Проте після цього йому повідомили, що стан хворої погіршився, тож він вирішив повернутися до лікарні для її огляду. Під час руху його зупинили патрульні та склали протокол…

«В суді він не заперечив вживання спиртного, однак ствердив, що керуючи транспортним засобом діяв в стані крайньої необхідності, оскільки змушений був негайно прибути до хворої, яку напередодні оперував», – йдеться у постанові.

Та чи не нашкодив би п’яний хірург пацієнтці, якщо б його не зупинила патрульна поліція?

Як повідомлялося раніше, працівники патрульної поліції в Івано-Франківській області затримали заступника голови Апеляційного суду Володимира Гандзюка за кермом у стані алкогольного сп’яніння. Суддя Івано-Франківського міського суду присудив йому штраф.

Також ми повідомлялося, що суддя, затриманий за кермом у стані алкогольного сп’яніння, судить п’яних водіїв