п’ятниця , 29.03.2024

У Надвірній побили та пограбували 51-річного чоловіка

До Надвірнянського відділу поліції звернувся 51-річний місцевий мешканець. Чоловік повідоми про те, на одній із вулиць міста його побили та пограбували двоє знайомих йому чоловіків.

бійка пограбуванняПроведеними розшуковими заходами правоохоронці встановили осіб зловмисників. Ними виявились 46 та 48-річні мешканці Надвірнянщини, які обидва уже неодноразово потрапляли в поле зору правоохоронців за вчинення кримінальних правопорушень.

Як з’ясувалося, потерпілий, повертаючись дорогою додому, зустрів двох своїх знайомих. Між чоловіками виникла суперечка на побутовому грунті вході якої двоє побили третього, спричинивши потерпілому тілесні ушкодження у вигляді спадин обличчя. Після чого викрали у нього грошові кошти в сумі близько 300 гривень та мобільний телефон марки “Самсунг” і з місця події втекли.

Правоохоронці розшукали зловмисників. Вони надали визнавальні покази слідчим та вказали, що викрадені гроші витратили на випивку, а крадений мобільний пристрій у них вилучили.

Дії зловмисників кваліфіковано, як грабіж вчинений групою осіб, тож за цим фактом розпочато кримінальне провадження (ч. 2 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України). Санкція статті передбачає покарання у виглядів позбавлення волі на строк від чотирьох до шести років.