четвер , 28.03.2024

На Прикарпатті стартував осінній призов на строкову військову службу

На своєму першому засіданні, 3 жовтня, обласна призовна комісія, яку очолює заступник голови облдержадміністрації Ігор Пасічняк розглянула завдання на період осіннього 2017 року призову громадян України на строкову військову службу на Прикарпатті.

армія призовПосадові особи обласного військового комісаріату проінформували членів комісії про виконання підготовчих заходів. Голова комісії закріпив членів призовної комісії за окремими районами для надання допомоги та здійснення контролю за ходом призову.

Заходи з призову громадян України на строкову військову службу до Збройних сил України та інших військових формувань, триватимуть в області до 30 листопада, як це передбачено Указом Президента України від 24 лютого 2017 року № 44/2017 та розпорядженням облдержадміністрації від 10 березня 2017 року № 114 зі змінами.

На строкову військову службу з області планується призвати 355 громадян: з них  225 до лав Збройних сил, 108 до Національної гвардії, 22 до Держспецтрансслужби.  Хлопці служитимуть у військових частинах на території Дніпропетровської, Житомирської, Київської, Львівської, Полтавської, Харківської та Чернігівської областей. Кожен дев’ятий призовник розпочне службу у військових частинах на території області

Першу відправку команд від збірного пункту обласного військового комісаріату та урочисті проводи призваних на строкову військову службу планується провести 12 жовтня о 12.00 год.

Всі призовники будуть проходити строкову військову службу в пунктах постійної дислокації і в зону АТО направлятися не будуть, повідомляє відділ прес-служби Івано-Франківської обласної державної адміністрації.