четвер , 25.04.2024

На Прикарпатті обурені селяни погрожують вийти зі складу новоствореної ОТГ (ВІДЕО)

Жителі села Негівці вимагають ремонту дороги районного значення, яка понад тридцять років була поза увагою влади і, зрештою, перетворилася у суцільне бездоріжжя.

Негівці дорогаСьогодні нею, ані пройти, ані проїхати. Люди навперебій розповідають, як на побитій дорозі і самі б’ються: ламають руки і ноги.

Мешканці села неодноразово зверталися до чиновників районного та обласного рівня, їздили у Службу автомобільних доріг області, на балансі якої перебуває дорога «Болохів —Войнилів», просили виділити кошти керівництво Верхнянської ОТГ.

Проте, проблема залишається. У сільській раді демонструють цілу папку із документами-відписками, інформують “Вікна”.

Мешканці села побоюються, що залишаться без транспортного сполучення, бо перевізники вже погрожують зняти рейси. Непроїзні дороги просто вбивають транспорт, а рейси стають нерентабельними. Втім, навіть на велосипедах та пішки доводиться безкінечно маневрувати.

Радикально налаштовані селяни переконані: керівництво ОТГ не хоче допомогти їм відремонтувати дорогу. А тому обіцяють не лише найближчим часом організувати масову акцію протесту і перекрити дорогу, а й ініціювати вихід зі складу ОТГ.

У Верхній тим часом пояснюють: дорогу вони відремонтувати хочуть. Але не можуть. А наріканнями негівчан взагалі здивовані.

У цьому році Верхнянська ОТГ з інфраструктурної субвенції дорогу планувала відремонтувати. Виділили 700 тисяч гривень на дорогу у Гуменові та Негівцях.

Зрештою, кошти, які планувалися на дорогу, були перенаправлені на інші об’єкти. Щоб не повертати їх у держбюдет, вирішили профінансувати перекриття шкіл та ремонти в амбулаторії і народному домі у селах ОТГ. Питання ж дороги наразі залишається відкритим.