четвер , 18.04.2024

Мер Івано-Франківська влаштував перевізникам “чорну п’ятницю”

13 жовтня, міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків влаштував “чорну п’ятницю”  для перевізників та комунальників, перевіривши якість виконання їхніх робіт.

Івано-Франківськ маршруткаПоряд з «чистим четвергом» міський голова Івано-Франківська впровадив акцію «чорна п’ятниця». 13 жовтня вдосвіта разом з комунальниками він перевірив чистоту в місті та якість пасажирських перевезень.

Зосередились на дворах на вул. Молодіжній та вул. Івана Павла ІІ. Міський голова зауважив, що контейнерні майданчики загалом чисті, проте він ще раз наголосив представнику АТП-0928 систематично та якісно вивозити сміття.

Крім того, Руслан Марцінків доручив директору департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайлу Смушаку пришвидшити процес встановлення контейнерів для сміття нового взірця. Такими взялись систематично укомплектовувати мікрорайони міста.

«Якщо з чистотою ситуація краща, то громадський транспорт залишає бажати кращого. Разом з франківцями простояв на зупинці з півгодини чекаючи на маршрут. Мав нагоду поспілкуватись з людьми, почути скарги з перших вуст. Усі перевізники, які не дотримуються умов договору будуть оштрафовані. Нам потрібно ґрунтовно підійти до проблеми і нарешті навести лад з транспортом. Якщо перевізники не виправляться, місто буде переймати маршрути в комунальне обслуговування. Саме працюємо над закупівлею автобусів для КП “Електроавтотранс”», – підбив підсумки перевірки Руслан Марцінків.

Скарги на громадський транспорт, які надходять від людей приймають в управлінні транспорту письмовому або телефонному вигляді. Як зазначив заступник начальника управління Андрій Гіглюк, усі скарги розглядаються і при підтвердженні перевізників штрафують. Проте в управлінні не чекають, доки мешканці поскаржаться, за дорученням міського голови самі систематично перевіряють графік руху і якість пасажирських перевезень.

Про результати звітують на щотижневій оперативній нараді, повідомляють у прес-службі Івано-Франківської міської ради.