четвер , 28.03.2024

Луценко в Івано-Франківську провів нараду з обласними прокурорами Західної України

У середу, 11 жовтня 2017 року, в прокуратурі Івано-Франківської області відбулася нарада під головуванням Генерального прокурора Юрія Луценка.

Луценко Івано-ФранківськУчасть у заході взяли прокурори Івано-Франківської, Львівської, Закарпатської, Чернівецької, Рівненської, Тернопільської областей та виконувач обов’язків прокурора Волинської області.

На нараді обговорено стан реалізації органами прокуратури повноважень на основних напрямках прокурорської та слідчої діяльності.

Зокрема, проаналізовано криміногенну ситуацію в областях та звернуто увагу на ріст таких злочинів, як автоугони, квартирні крадіжки, грабежі,  а в окремих областях – умисні вбивства.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заслухав доповіді прокурорів областей та наголосив на виправленні такої ситуації.

Особливу Юрій Луценко звернув також на проблему незаконної вирубки лісів та експорту деревини, вказавши на необхідність посилення роботи органів прокуратури для подолання цього явища, а в окремих областях діяльність прокуратури у цій сфері визнав незадовільною. Поряд з цим, були розглянуті питання охорони надр та незаконного видобутку корисних копалин, зловживань у земельній сфері.

Як пріоритет Генеральний прокурор визначив для прокурорів областей боротьбу з корупцією, кінцевим результатом якої мають бути конкретні судові вироки.

Крім того, Юрій Луценко вказав прокурорам на недопрацювання при здійсненні представництва інтересів держави у судах щодо повернення коштів до бюджету.

При цьому, також була заслухана інформація щодо ходу розслідування резонансних кримінальних проваджень, пов’язаних із ухиленням від сплати податків, «чорного» імпорту, економічного шахрайства та інших актуальних справ, повідомляє прес-служба прокуратури Івано-Франківської області.