п’ятниця , 26.04.2024

Житель Прикарпаття наркотиками хотів лікувати своє серце

Коломиянин у якого виявили наркотики пояснив, що мав намір лікувати ними серцеві захворювання

В ході раніше розпочатого кримінального провадження працівники Коломийського відділу поліції під час проведення обшуку в господарстві підозрюваного у вчиненні крадіжки з проникненням у житло, чи інше приміщення (ч.3 ст.185 ККУ), виявили та вилучили наркотики.

Зокрема, у 40-річного місцевого мешканця в господарстві правоохоронці виявили та вилучили двадцять дві рослини коноплі,«марихуану» та пристрій для викурювання наркотичних засобів.

Згідно висновку проведеної експертизи ці речовини є особливо небезпечними наркотичними засобами, обіг яких заборонено, повідомляють у секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Наркотики, як розповів чоловік, він зберігав для власного споживання без мети збуту крім того вказав, що в інтернеті прочитав, що вони допомагають від судинно-серцевого захворювання.

За цим фактом щодо підозрюваного розпочато ще одне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Проводиться слідство.