четвер , 28.03.2024

П’яного водія, який скоїв смертельну аварію, взяли під варту

Аварія зі смертельним наслідком трапилася 22 вересня с. Небилів, Рожнятівського району. Від отриманих в ДТП травм 64-річний місцевий мешканець, який працював охоронцем загальноосвітньої школи, помер у лікарні.

дтп тойотаПро це повідомляють у  секторі комунікації Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як з’ясували працівники поліції, котрі прибули на місце аварії, місцевий мешканець, керуючи автомобілем та, перебуваючи за кермом у нетверезому стані, не впорався з керуванням, допустив наїзд на велосипедиста свого односельчанина, який рухався у попутньому напрямку. Від отриманих тілесних ушкоджень велосипедист помер у лікарні.

Водія транспортного засобу затримано в порядку ст.208 КПК України. Судом обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Медики засвідчили, що водій перебував у стані алкогольного сп’яніння за що його притягнуто до адміністративної відповідальності та розпочато досудове розслідування (ч.2 ст.286 ККУ).

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.